Halk Cephesi ve Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi 14 Eylül 2018 Cuma günü saat 18.00’de Atina Türkiye Başkonsolosluğu önünde İbrahim Devrim Top’un AKP’nin katil polisleri tarafından katledilmesini protesto etmek için toplandılar.
AKP faşizmi ve katil polisleri halka saldırılarını her geçen gün artırarak sürdürüyor. Genelde tüm halka ve özel de ise Halk Cephesini karşı sürekli bir saldırı gözaltına alma kaybetme ve katletme yöntemlerine başvuruyor. Çünkü AKP faşizmi yönetememe krizindedir. Halka söyleyecek ve halka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Tek yapacağı ve de yaptığı faşizmi uygulayarak ömrünü uzatmaktır. Onu da fazlasıyla yapıyor. AKP faşizmi şimdiye kadar yaptığı katliamlarla sonuç almadı. İbrahim Devrim Top’u da katlederek hiçbir sonuç alamayacak.
Türkiye konsolosluğunun önüne giden Halk Cepheliler polis barikatıyla karşılaştılar. Konsolosluğa giden bütün yollar tutulmuştu. Eylemde Halk Cepheliler İbrahim Devrim Top resimli “İbrahim Devrim Top Ölümsüzdür, Katil Polisler Bir Devrimciyi Daha Katletti, Faşizme Karşı Mücadele Görevdir” yazılı ve Cephe yıldızlı pankart açılıp kırmızı flamalar taşındı. Eylemde AKP faşizmini teşhir eden ve katliamı protesto eden basın açıklaması belli aralıklarla okundu. Sık sık sloganlar atıldı. Atılan sloganlar ve söylenen marşlarla bir saat sürdü. Atılan sloganlar: “DEVRİM ŞEHİTLER ÖLÜMSÜZ, KATİL AKP HALKA HESAP VERECEK, ANALARIN ÖFKESİ KATİLLERİ BOĞACAK, KAHROLSUN EMPERYALİZM YAŞASIN MÜCADELEMİZ, HALKIZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ, KATİL AKP KATİL ERDOĞAN.” Söylenen marşlar ise: “BİZE ÖLÜM YOK, HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ, ÇAVBELLA, GÜNDOĞDU” marşları söylendi. En son “KURTULUŞ KAVGADA ZAFER CEPHEDE, MAHİR HÜSEYİN ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ” sloganlarıyla eylem bitirildi. Eyleme 22 kişi katıldı.
http://https://www.youtube.com/watch?v=s02be4ro0Gk&feature=youtu.be
Bu haber 458 defa okunmu?tur.